Kissa matkustelee tokiolaisella metrolinjalla

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tokion Seibu Ikebukuro -metrolinja on noussut otsikoihin hieman epätyypillisemmän matkustajan ansiosta. Monet Ikebukuron ja Seibu Chichibun asemien välillä liikkuvia junia käyttäneet ovat nimittäin törmänneet kissaan, joka matkustaa metrossa kuin vanha tekijä.

Valkoisesta ja harmaasta värityksestä tunnistettava kissa kulkee Rocket News -sivuston mukaan metrossa aina yksin ilman omistajaansa. Se istuu tai lepää matkojen ajan metron penkeillä, ja tietää jopa hyvän matkustajan etiketin. Kissa asettuu penkeille usein niin, että muillekin matkustajille jää varmasti tilaa istua.

Kissa on jo tottunut julkisten liikennevälineiden käyttäjä, sillä se on nähty matkustamassa metrossa ensimmäistä kertaa jo vuonna 2013. Japanin metron sääntöjen mukaan lemmikkieläinten pitää aina matkustaa omistajansa mukana. Seibu Ikebukuro -linjastoa johtava yhtiö on kuitenkin antanut kissalle poikkeusluvan kulkea metrossa yksin, sillä sen tiedetään tuovan runsain määrin iloa kanssamatkustajilleen.