Naiset testasivat syötävää kosmetiikkaa – ilme kertoi kaiken

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Monissa luonnonkosmetiikkatuotteissa saattaa lukea, että ne ovat syötävää kosmetiikkaa. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että meikit maistuisivat oikeasti hyvältä. BuzzFeed laittoi rohkeat naiset kokeilemaan miltä syötävä kosmetiikka oikeasti maistuu ja tuntuu suussa.

Naiset saavat kokeiltavakseen syötävän puhdistusvoiteen, kasvovoiteen, kasvoveden ja huulipunan. Kaikki muut tuotteet saivat naiset kiemurtelemaan pahan maun vuoksi, mutta huulipuna oli miellyttävä poikkeus. Huulipuna maistui naisten suuhun hyvältä, mikä selittääkin sen, että moni syö huuliltaan hedelmiltä ja marjoilta maistuvat punat lähes huomaamattaan.

Kosmetiikan markkinoiminen syötävänä antaa kuluttajalle vahvemman vaikutelman siitä, että tuote on täysin luonnollinen, koska sitä pystyisi jopa syömään. Kosmetiikkatuotteet ja niihin käytetyt yhdisteet maistuvat kuitenkin melko pahalta, minkä vuoksi niitä ei kannata lähteä syömistarkoituksessa ostamaan.