Mies rakensi Scarlett Johansson -robotin 50 000 dollarilla

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Hong Kongissa asuva keksijä Ricky Ma on noussut otsikoihin rakennettuaan ihmisen kaltaisen robotin. Tapauksesta tekee erikoisen se, että Mark 1 -nimen saanut robotti sattuu muistuttamaan ulkoisesti Hollywood-tähti Scarlett Johanssonia.

42-vuotias keksijä käytti robotin luomiseen yli kaksi vuotta ja 43.000 euroa. Mark 1 on valmistettu 3D-tulostetusta luurangosta, joka on puolestaan päällystetty silikoni-iholla. Robotti pystyy liikuttelemaan raajojaan, ja Rickyn kehuessa sitä kauniiksi, Mark 1 kiittää häntä.

– Rakastin pienenä robotteja. Miksi? Koska katsoin mielelläni piirrettyjä. Kaikki lapset rakastivat niitä, Ricky kuvailee Reuters-uutistoimistolle.

– Ajattelin, että minun täytyisi vain tarttua toimeen ja toteuttaa unelmani. Jos saan toteutettua haaveeni, minun ei tarvitse katua mitään elämässäni, mies jatkaa.

Ricky Ma ei suostu myöntämään Mark 1 -robotin ulkonäön perustuvan Scarlett Johanssoniin. Kenelle tahansa robotin näkevälle jää tuskin kuitenkaan epäselväksi, ketä koneen on tarkoitus muistuttaa. Mitä tulee näyttelemiseen, hieman jäinen ja ilmeetön Mark 1 ei tosin vielä pääse esikuvansa tasolle.