Applen uusi patentti: Näppäimistö ilman näppäimiä

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Perinteiset tietokoneiden näppäimistöt saattavat olla lähivuosina historiaa. Teknologiajätti Applen kerrotaan nimittäin hakeneen patenttia näppäimistölle, jossa ei olisi lainkaan varsinaisia näppäimiä.

Applen kannettavien tietokoneiden näppäimistö saattaa siis tulevaisuudessa olla kosketusnäyttöä muistuttava litteä levy. Näppäimistössä ei olisi lainkaan liikkuvia osia. Sen sijaan laitteen pinta tunnistaisi käyttäjän sormien voiman ja liikkeen.

Kosketuslevy-näppäimistön suurimpana etuna olisi sen säädeltävyys. Käyttäjä voisi esimerkikis halutessaan pienentää tai suurentaa näppäinten kokoa ja siirrellä niiden paikkoja. Mashable-sivuston mukaan Apple haki patenttia syyskuussa 2015, mutta hakemus tuli julki vasta taannoin.

Apple
Apple