Laihduttaminen silkkaa nautintoa: ”Juustot, punaviini ja suklaa laihduttavat”

Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annika Kela

Englantilainen professori Tim Spector uskoo, että avain tehokkaaseen painonpudotukseen piilee oikeanlaisessa ruokavaliossa, johon kuuluvat osaksi muun muassa juustot, suklaa, pähkinät ja punaviini.

King’s College London -yliopiston professori tyrmää ajatuksen kaloreiden pakkomielteisestä laskemisesta, sillä hänen mielestään ihmisten pitäisi sen sijaan syödä ravintoa, joka tehostaa ruoansulatuselimistön toimivuutta.

Juustot, tumma suklaa, punaviini, kahvi ja pähkinät sisältävät tutkitusti elimistölle tärkeitä ainesosia, mikrobeja ja bakteereja. Professorin mukaan suoliston tasapaino järkkyy, jos ravinnosta karsitaan lähteet, jotka sisältävät ruoansulatuselimistölle tärkeitä ainesosia.

Välimeren ruokavalio on Spectorin mukaan ihanteellinen, sillä siihen kuuluu paljon hyviä rasvoja pähkinöiden, oliiviöljyn ja juustojen muodossa. Sen lisäksi ruokavaliota noudattavat nauttivat punaviinistä ja he herkuttelevat maitotuotteilla ja suklaalla.

Kun kyseisiä ruoka-aineita syö kohtuullisesti, niin elimistökin voi paremmin ja ruoansulatus toimii tehokkaammin. Paino putoaa helpommin ja myös pysyy poissa.

Daily Mail -lehden mukaan professori muistuttaa, että liian rasvaiset ja sokeriset herkut ja erityisesti pikaruoat sen sijaan tuhoavat elimistön hyviä bakteereja ja hidastavat suoliston toimintaa. Ne tulisi jättää kokonaan ruokavaliosta pois mikäli haluaa pudottaa painoa.