Joutsen kiitti pelastajaansa – ikimuistoinen valokuva leviää

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Joutsen on kauneutensa ja näyttävyytensä vuoksi ollut aina ihmisten kiinnostuksen kohteena, ja laji esiintyykin usein kansanperinteessä ja erilaisissa taideteoksissa. Moni haluaisi päästä tekemään läheisempää tuttavuutta näyttävän linnun kanssa, mutta joutsenet eivät yleensä reviiritietoisina anna ihmisten lähestyä itseään.

Englantilainen Richard Wiese oli nähnyt metalliaitaan itsensä loukanneen joutsenen ja päättänyt mennä pelastamaan sen. Wiese oli ottanut joutsenesta tukevan otteen ja pystynyt sanojensa mukaan tuntemaan ison linnun sydämen lyönnit tiukassa halauksessa.

Jonkin ajan kuluttua peloissaan ollut lintu kuitenkin rentoutui täysin ja pystyi luottamaan mieheen. Wiese kertoi ABC Newsill häkeltyneensä, kun joutsen kietoi kaulansa miehen kaulan ympärille ja otti hänet halaukseen. Wiese kertoi sulkeneensa silmänsä pystyäkseen kunnolla olemaan herkässä tilanteessa läsnä.

LUKIJAKILPAILU: Arvomme Staran Facebook-sivun tykkääjien kesken Tallink Siljan luksusristeilyn Tukholmaan kahdelle hengelle deluxe-hytissä. Risteilyn arvo on noin 600 euroa. Voit halutessasi tägätä alle kaverisi, jonka kanssa haluaisit lähteä risteilylle. Kerro kilpailusta myös kaverillesi tai tägää hänet kilpailusivulle. Voittaja arvotaan 8.11.2017. Facebook ei ole kilpailun järjestäjä.

Uusimmat