Kalkkarokäärmeen kalistin halkaistiin – tältä näyttää sisältä!

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kalkkarokäärmeet tunnetaan niiden hännän päässä olevasta kalistimesta, jota käärmeet käyttävät varoittaakseen muita eläimiä. Isä ja poika halusivat saada selville mitä kalistimen sisällä on, minkä vuoksi he leikkasivat kalkkarokäärmeen hännän keskeltä kahtia.

Isä ja poika kuvaavat perustamalleen What’s Inside -nimiselle YouTube-kanavalle videoita, joissa he tutkivat mitä eri asioiden sisällä on. Tällä kerralla he halusivat katsojien ehdotuksesta halkaista kalkkarokäärmeen kalistimen nähdäkseen mitä sen sisällä on.

Kalistin kuulostaa siltä kuin sen sisällä olisi paljon pieniä palloja, jotka tuottavat äänen samalla tavalla kuin esimerkiksi rytmimunassa. Kävi kuitenkin ilmi, että kalistimen sisällä ei ole juuri mitään. Kalistimen ääni syntyy siitä kun päällekkäin sarveistuneet nahkarenkaat osuvat toisiinsa käärmeen värisyttäessä häntäänsä jopa 50 kertaa sekunnissa.