Naapuri porasi seinästä läpi – tuhosi 500 vuotta vanhan freskon

Viihdeuutiset · Annika Kela

Basilica of San Giovanni Maggiore -kirkon naapurissa asuvan miehen remonttipuuhat ovat aiheuttaneet järkyttäviä tuhoja Napolissa. Mies oli nimittäin porannut vahingossa seinästään läpi ja sen seurauksena kirkon seinään maalattuun freskoon tuli reikä.

Madonnaa ja Pyhää Pietaria esittävä fresko on 500 vuotta vanha. Sen on maalannut kuuluisa taiteilija Tomasso Assan Paleologo. Remontissa tunaroiminen on tullut miehelle kalliiksi. The Local -lehden mukaan onnettomuuden ainoa hyvä puoli oli se, ettei pora osunut Pyhää Pietaria esittävään maalaukseen.

Tapahtumahetkellä kirkossa oli Napolin yliopiston valmistujaisseremonia. Poraamisen ääni keskeytti seremonian ja sitten poran terä ilmestyi läpi seinästä.

Italialaisviranomaisten mukaan ei ole ensimmäinen kerta kun tee-se-itse-remontti aiheuttaa tuhoa historiallisesti merkittäville rakennuksille tai taideteoksille. Ilmeisesti kirkon naapurissa asuva mies ei ollut ajatellut, mitä hänen seinän takanaan oli ennen poraamisen aloittamista.