Asperger-poika kirjoitti runon – nyt tuhannet puhuvat siitä

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Autismi on kehityshäiriö, joka ilmenee jo pienillä lapsilla vakavina ja laaja-alaisina vaikeuksina sosiaalisessa vuorovaikutuksessa ja lapsen viestintäkyvyssä. Nyt erään 10-vuotiaan asperger-pojan kirjoittama runo on alkanut leviämään sosiaalisessa mediassa, koska se kiteyttää täysin sen miltä autistisesta lapsesta tuntuu.

National Autism Association on jakanut Facebook-sivuillaan kuvan 10-vuotiaan Benjaminin runosta. Benjamin oli saanut koulussa tehtäväkseen runon, joka alkaa sanoilla: ”Minä olen”. Jokaisella rivillä oli valmiina kaksi sanaa, joiden jälkeen lapsen tuli jatkaa runoa kirjoittamalla jotain itsestään.

Benjamin ilmaisi itseään todella taitavasti sanallisesti. Poika kirjoitti siitä miten hän tietää olevansa erilainen ja kuinka hän kaipaa kaltaistaan seuraa. Poika toivoisi, että häntä ymmärrettäisiin, koska hän tuntee olonsa niin usein ulkopuoliseksi.

Katso runo tästä.

PÄIVITYS: Artikkelia tarkennettu, koska asperger lasketaan autismiin kuuluvaksi.