Barack Obama näkee Game of Thrones -kauden ennen muita

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Monilla valtiopäämiehillä on tunnetusti lukuisia etuoikeuksia rivikansalaisiin verrattuna. Yhdysvaltojen presidentti Barack Obaman tapauksessa yksi näistä etuoikeuksista on se, että hän pääsee katsomaan suositun tv-sarjan odotettuja uusia jaksoja etukäteen.

HBO:n Game of Thrones -sarjan tuotannosta vastaavat David Benioff ja D.B. Weiss ovat paljastaneet Obaman toivoneen, että hän näkisi suosikkisarjan kuudennen tuotantokauden jaksot etukäteen. Tuottajat myöntyivät presidentin toiveeseen.

– Kun ylipäällikkösi ilmoittaa: ”Haluan nähdä jaksot etukäteen”, mitä muuta aiot tehdä?, Benioff toteaa ehtaan Game of Thrones -tyyliin TV Guide -lehden mukaan.

Vaikka presidentti näkee jaksot etukäteen, ei toimittajilla tai TV-alan sisäpiiriläisillä ole tänä vuonna samaa etuoikeutta. HBO on päättänyt olla tällä kertaa toimittamatta jaksojen screener-versioita etukäteen, jotta sarjan juonipaljastukset eivät leviäisi verkossa.

Game of Throens ei ole ainoa sarja, jota presidentti Obama katsoo mielellään. TV Guide -lehden mukaan Obaman tiedetään pyytäneen myös House of Cardsin ja True Detectiven jaksoja katsottavaksi ennen niiden varsinaista tv-esitystä ja hehkuttaneen julkisuudessa Isänmaan asialla -sarjaa.