Eläintarha panosti 30 miljoonaa pingviineihin

Matkailu Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Pingviinit ovat hellyyttäviä ja hauskoja eläimiä. Ne ovat päässeet tähdittämään useampaa lastenelokuvaa, ja yleensä pingviinien sielunmaisema kuvataan vekkuliksi ja veikeäksi. Detroitin eläintarha on panostanut pingviiniyhdyskuntaansa isolla kädellä.

Detroitin eläintarhan toimitusjohtaja Ron Kagan paljastaa, että eläinpuisto on satsannut heidän mustavalkoisiin lintuihinsa ja niiden elinympäristöön yhteensä 30 miljoonaa dollaria, eli 26,7 miljoonaa euroa. Rahalla on rakennettu omia jäävuoria ja vettä sisältävä pingviinimaailma, jossa elää 83 yksilöä. Kyseessä on eläintarhan historian suurin investointi.

Pingviinit ovat tutustuneet uuteen asuinpaikkaansa suurella mielenkiinnolla ja eläintarhan vieraat pääsevät katselemaan lintujen touhuja ensi viikosta alkaen. Pingviinien heimoon kuuluu noin 20 eri lajia, ja niitä esiintyy luonnossa aina Etelämantereelta päiväntasaajalle saakka.