Nuoret hylkäsivät Facebookin – myös Periscope laskussa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Sosiaalinen media on ollut jo vuosia vakiotapa välittää kuvia ja viestejä ihmisten kesken. Nuoret ja aikuiset ovat viime aikoina ryhtyneet käyttämään eri some-kanavia ja sovelluksia. Staran TET-harjoittelija Erika selvitti mistä on kyse.

Facebook

Moni sosiaalinen media on nuorten keskuudessa jo poissa muodista, ja laskeviin some-kanaviin lukeutuu muun muassa Facebook. Facebook oli suosittu useita vuosia sitten, mutta nykyisin siellä näkee enimmäkseen aikuisia. Nuoret ovat nimittäin jo suurimmaksi osaksi hylänneet tämän palvelun, koska monen heidän vanhemmistaan ovat liittyneet Facebookiin.

Twitter ja Periscope

Twitter ei ole nyt pinnalla, mutta se ei ole ainakaan vielä poissa muodistakaan. Sitä käyttävät sekä nuoret että aikuiset. Twitteristä saa nopeasti tietää, jos jotakin on tapahtunut maailmalla ja siksi monet käyttävät sitä. Laskevissa on myös Periscope. Se oli suosittu palvelu vielä muutama kuukausi sitten, mutta into hyytyi nopeasti. Moni silti käyttää Periscopea, mutta se ei ole kovin suosittu.

Instagram

Nykyään lähes kaikilla nuorilla on Instagram. Monet käyttävät sitä, koska siellä pystyy jakamaan helposti kuvia kavereilleen ja seuraajilleen. Myös melkein kaikki julkkikset ovat siellä, joten instagramissa on helppo saada tietää mitä he tekevät.

Snapchat

Snapchat on ollut todella suosittu nyt jo vuoden ajan. Monet käyttävät sitä, koska se on hyvä tapa lähettää nopeasti kavereille tietoa siitä mitä tekee. Myös monet julkkikset ovat nykyisin Snapchatissa. Sovelluksessa on myös mahdollista käyttää filttereitä myös videokuvassa.

Musical.ly

Nouseva sovellus nuorten keskuudessa on Musical.ly. Sillä voi tehdä lipsync-videoita erilaisiin kappaleisiin. Se on mukavaa ajanvietettä, jos on tylsää.

Muut somet

Nuorten keskuudessa käytetään myös monia muitakin sosiaalisia medioita, jotka eivät nyt ole todella suosittuja, vaikka moni käyttää niitä silti. Tähän esimerkkeinä on muun muassa Vine, Tumblr ja We Heart It.