Rattijuopoille uusi rangaistus – pakkotöihin ruumishuoneelle!

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Thaimaan terveysministerö on päättänyt ottaa järeät aseet käyttöön kansan alkoholinkäytön hillitsemiseksi. Suurennuslasin alle joutuvat etenkin rattijuopot, jotka vaarantavat viattomien hengen liikenteessä törttöillessään.

Associated Press uutisoi Thaimaan terveysministeriön ehdottaneen, että kaikki maan rattijuopot pantaisiin pakkotyöhön ruumishuoneille. Tällöin alkoholisoituneet kuljettajat joutuisivat näkemään kuolleita ihmisiä, joita he itsekin saattavat rattijuopumuksellaan aiheuttaa. Ruumishuoneilla tuomittujen työtehtävät käsittäisivät kuolleiden pesemistä ja kuljettamista, Huffington Post uutisoi.

Thaimaassa vietetään parhaillaan Songkran-nimistä juhlaa. Viime vuonna festivaalin aikana kuoli 364 ihmistä ja 3.500 loukkaantui. Alkoholilla oli suuri merkitys onnettomuuksissa. Thaimaassa on vuosittain 24.000 tieliikenneonnettomuutta, WHO raportoi.