Mies lähti matkalle 80 dollarin kanssa – liftasi 80 maan halki

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Timotei Rad halusi matkustaa ja nähdä maailmaa, mutta hänellä ei ollut rahaa. Niimpä mies päätti lopulta toteuttaa unelmansa vuonna 2013, jättää kotinsa, ottaa säästämänsä 80 dollaria mukaansa ja lähteä matkalle.

Rad kertoo Bored Panda -sivustolle matkustaneensa viimeisen kolmen vuoden aikana 80 maahan pelkästään liftaamalla. Mies on ajanut tuntemattomien henkilöiden kyydissä yli 200.000 kilometriä ja matkannut yli 3.000 eri autossa. Ilmaisen kyydin lisäksi moni henkilö on tarjonnut Radille myös yösijan, aterian tai hieman rahaa, minkä avulla Rad on pystynyt jatkamaan matkaansa.

Radilla ei ole ollut mukanaan kameraa tai älypuhelinta, minkä vuoksi miehen monet matkakuvat ovatkin vieraiden ihmisten ottamia. Rad on pyytänyt tapaamiaan henkilöitä kuvaamaan häntä ja lähettämään kuvat hänen sähköpostiinsa. Vaikka kuvat eivät ole hyvälaatuisia, mies toivoo, että niistä näkyisi miehen matkalla kokema ilo ja onni.