Raju tilanne videolle – palomiehet pakenivat raivoavaa tulitornadoa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kanadan St. Albertissa koettiin viime viikolla vaaran hetkiä, kun leirinuotiosta alkunsa saanut tulipalo kasvoi suurikokoiseksi tulitornadoksi. Tilanne kuvattiin videolle, joka on sittemmin jaettu paikallisen paloaseman Twitter-tilillä.

Sturgeon-joen vierellä sytytetyn nuotion hallinnasta lähtenyt tuli levisi ensin puskapaloksi. Tuulen ja maaston kuivuuden ansiosta palo kasvoi massiiviseksi tuli- ja savupatsaaksi. Videolta nähdään, kuinka paikalle hälytetyt palomiehet joutuvat pakenemaan jättiläismäisiä liekkejä hyppäämällä jokeen.

– Odotimme sääolosuhteiden muuttumista, kun kova tuuli yllätti meidät. Takanamme olevat risut syttyivät tuleen ja synnyttivät tornadoa muistuttavan pyörteen, palomies Vincent Pashko kuvialee CBC News -uutisten mukaan.