Maailman kallein käsilaukku myyntiin – hinta omakotitalon verran

Lux Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Hermès-muotijätin johtohahmona tunnettu Jean-Louis Dumas suunnitteli Birkin-laukkumalliston aikoinaan Jane Birkinille. Laukusta on sen jälkeen tullut yksi muotimaailman tunnetuimmista luksusasusteista. Nyt myyntiin on tulossa maailman kallein käsilaukku – ja Birkinin mallistosta totta kai.

JustLuxe-sivusto uutisoi krokotiilinnahasta valmistetusta luksuslaukusta, jonka hintalappu on 264.150 euroa. Kyseessä on maailmanennätyksen tekevä käsilaukku, sillä summa on suurempi kuin mitä käsilaukusta on maksettu. Tuotetta myy Privé Porter, joka on saanut laukusta toimeksiannon yksityiseltä keräilijältä.

Äärimmäisen harvinaisessa Birkin-laukussa on 18 karaatin valkokultaa ja timantteja. Laukku on ostettu vuonna 2008 Hermésin liikkeestä New York Citystä. Laukku maksoi ostohetkellä 319.000 euroa, ja sitä on säilytetty käyttämättömänä alkuperäisessä pakkauksessaan. Nyt laukku myydään ensimmäistä kertaa julkisesti.

Kerroimme äskettäin, että Hermés-muotitalon suunnittelemat Birkin-luksuslaukut ovat joutuneet huonoon valoon asiakkaiden keskuudessa. Netissä on julkaistu useita videoita, joissa krokotiilejä kidutetaan ja nyljetään luksulaukkujen takia. Monet vaikutusvaltaisista julkisuuden henkilöistä ovat ilmoittaneet boikotoivansa Birkinin krokotiilinnahkaisia laukkuja ja asusteita.