Patentti vuodelta 1891 vahvistaa: Näin päin WC-paperirullan tulee olla!

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ihmiset saavat väittelyn aikaiseksi lähes mistä tahansa asiasta. Vanha ja klassinen väittelyn aihe on se miten päin vessapaperirulla kuuluisi laittaa pidikkeeseen. Nyt vanha arkistoista löytynyt kuva saattaa ratkaista tämän väittelyn viimeinkin lopullisesti.

Newyorkilainen keksijä Seth Wheeler kehitteli aikoinaan vessapaperin palasista koostuvan rullan, jonka ympärille paperi oli käärittynä. Wheeler sai Daily Mail -lehden mukaan vuonna 1891 vessapaperirullaansa patentin, jonka yhteydessä oli tallennettu myös keksintöä havainnollistavat piirretyt kuvat.

Piirretystä kuvasta näkyy, miten vessapaperirulla on alunperin suunniteltu käytettäväksi. Kuvasta näkyy, että paperin tulisi rullautua vessapaperirullan eteen. Tämä todistaisi sen, että seinää vasten vessapaperia rullanneet ovat olleet sittenkin aina väärässä.