Anthony Bourdainilta kaikkien aikojen matkavinkki – tämä pelastaa lomasi!

Matkailu Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Liki kaiken kokenut, nähnyt ja tehnyt televisiokokki Anthony Bourdain on mies, jolta kannattaa pyytää matkavinkkejä. Nyt hän on paljastanut oleellisimman seikan reissaamisessa, ja vinkin avulla meistä jokainen voi tehdä ikimuistoisia matkoja maailmalle.

Yksi maailman tunnetuimmista televisiokokeista, Anthony Bourdain, järjesti kyselytunnin Facebook-sivuillaan. Eräs kyselyyn osallistuneista pyysi matkavinkkejä aloitteleville reissumiehille ja -naisille. Bourdainin vastaus oli selkeä.

– Älä tee liian tarkkoja suunnitelmia. Parhaimmat muistot syntyvät odottamattomien romanttisten sattumusten kautta. Ei se ole Eiffel-torni tai Louvre, jonka muistat koko loppuelämäsi, hän kiteytti.

Toisin sanoen julkkiskokki painotti matkustamiseen liittyvää spontaaniutta ja vapautta, jonka kautta ihmiset ajautuvat onnellisiin tilanteisiin sattuman kautta. Liian tarkkaan suunniteltu päiväohjelma vie nautinnon pois ja reissaamisesta tulee suorittamista. Parhaimmat muistot syntyvät hetkessä elämällä ja siitä nauttimalla.