Snapchatin uusi filtteri oli käyttäjille liikaa – rasistikortti heilui heti!

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Snapchat-sovellus esitteli käyttäjille juuri uuden Bob Marley -filtterin, minkä avulla ihmiset pystyivät vaihtamaan itselleen videoihin Bob Marleyn kasvot, rastat ja pipon. Filtteri on aiheuttanut paljon keskustelua, koska sitä pidetään todella epäsopivana.

The Guardian -lehden mukaan moni on pitänyt filtteriä Bob Marleyn muiston häpäisemisenä ja blackface-esityksen digitaalisena muotona. Blackface-esityksessä vaaleaihoiset koomikot maalasivat kasvonsa mustiksi matkiakseen afroamerikkalaista kulttuuria ja musiikkia.

Moni on ehtinyt käyttämään Bob Marley -filtteria jo ennen kuin he ovat varmasti edes tulleet ajatelleeksi, että se olisi solvaus muusikon muistoa tai afroamerikkalaista kulttuuri kohtaan.

Muun muassa Kylie Jenner julkaisi itsestään videon, jossa hänellä on Bob Marleyn kasvot. Moni on videon julkaisemisen jälkeen pyytänyt naista poistamaan videoleikkeen Instagram-tililtään.