Kiinalaisrobotti ottaa käskynsä iCloudin kautta – ja näyttää naiselta

Digi Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kiinassa on esitelty ensimmäinen interaktiivinen robotti, joka muistuttaa suuresti ihmistä ja ottaa käskyjä vastaan. Interaktiivisen tyttöystävän nimi on Jia Jia ja se hyödyntää tehtävissään Applen pilvipalvelu iCloudia.

Jia Jian rakentaminen ja kehittäminen on kestänyt kolme vuotta. Interaktiivinen robotti on vihdoin päässyt esittelyyn ja se on hämmästyttävän ihmismäinen. Robotti kutsuu vierellään seisovaa miestä herrakseen ja on valmis ottamaan vastaan tehtäviä.

Robotti pystyy ilmaisemaan tunnetiloja kasvojen ilmeillä, osallistumaan keskusteluihin ja vitsailemaan. Robotteja on pidetty yhtenä mahdollisena uhkana ihmiskunnalle. Keinoälyllä varustetut robotit ovat muun muassa kertoneet, että alkavat panna ihmisiä eläintarhojen kaltaisiin puistoihin tulevaisuudessa.