Korealainen ravintola ratsasti Louis Vuittonin nimellä – huonosti kävi

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Vuonna 1854 perustettu ranskalainen muotialan yritys Louis Vuitton on yksi maailman tunnetuimmista brändeistä. Yhtiö on nyt saanut eteläkorealaisen kanaravintolan ongelmiin kuuluisan nimen väärinkäytön vuoksi. Ravintola oli nimeltään Louis Vuitton Dak.

Korealainen uppopaistettua kanaa myyvä ravintola on joutunut maksamaan hulppeat 11.254 euron sakot, koska se oli ratsastanut kuuluisan muotitalon maineella ja nimellä luvattomasti. Sakot saanut ravintolanomistaja on joutunut ongelmiin omasta tyhmyydestään. The Korea Times uutisoi, että ravintola oli matkinut myös muotitalon logoa häikäilemättömästi.

Asiasta oli huomautettu oikeuden toimesta jo viime syyskuussa. Omistaja oli joutunut maksamaan sakkoa muotitalon maineen tahrimisesta päivittäin, kunnes hän oli valmis muuttamaan ravintolansa nimeä. Lopulta omistaja muutti ravintolan nimen muotoon chaLOUISVUITONDAK, mutta yritys ei mennyt läpi muotitalon asianajajille.