Stara Louis Vuitton

Lux Matkailu Viihdeuutiset

Louis Vuittonin uusi matkalaukkumallisto on ihanan kallis

Matkalaukun käyttöikä vaihtelee sen mukaan, kuinka usein matkustaa ja minkälaisella kapasiteetilla. Matkatavaroiden liikuttamiseen tarkoitetut laukut joutuvat kovaan kohteluun lentokentillä sekä pakkaamis- että purkaamisvaiheessa.

Muotoilija Marc Newson on nyt suunnitellut luksumerkki Louis Vuittonin uusimman matkalaukkumalliston. Mikäli takataskusta tai pankkitililtä löytyy ylimääräisiä tonneja, voi ne sijoittaa esimerkiksi Louis Vuittonin uusimpaan laukkumallistoon. Luksusbrändi on tuonut markkinoille matkalaukkumalliston, jonka edullisin tuote on noin 2.400 euroa.

Uuden laukkumalliston suunnittelijan mukaan tuotteita on kehitetty yhteistyössä insinöörien kanssa, jotta matkustusmukavuus nousisi luksustasolle. Matkalaukuissa on käytetty mteriaalina muun muassa alumiinia ja nahkaa. Laukut ovat ennennäkemättömän kevyitä ja sulavaliikkeisiä.

Viihdeuutiset

Shokkipäätös! Louis Vuitton menetti legendaarisen tavaramerkkinsä

Ranskalainen Louis Vuitton -muotijätti on hävinnyt oikeudessa historiallisen tavaramerkkikiistan, joka koski heidän tavaramerkkinään tunnettua ruutukuosia. Alempi EU-tuomioistuin päätti, että yhtiö menettää laajalti tunnetun tavaramerkkinsä, koska katsoi sen olevan liian yksinkertainen.

Louis Vuitton
Louis Vuitton

Louis Vuitton on aktiivisesti taistellut ruutukuosinsa tavaramerkistä, jonka se otti aikoinaan alalla ensimmäisenä käyttöön ja myöhemmin rekisteröi tavaramerkikseen myös EU-alueella. Yhtiö rekisteröi vuonna 1998 kuosin, jossa on ruskealla pohjalla beigen värisiä kuvioita. Vuonna 2008 sama kuvio rekisteröitiin mustan ja harmaan sävyissä.

Nyt yksinoikeus on kuitenkin menetetty, kun saksalainen Nanu-Nana -yhtiö haastoi muotijätin oikeuteen ja vaati tavaramerkin kumoamista. Tuoreen kumoamispäätöksen tuleminen lainvoimaiseksi tarkoittaisi sitä, että laukkuvalmistajat voisivat alkaa valmistaa muotijätin tuotteiden kanssa lähes identtisiä laukkuja lain sallimissa rajoissa.

EU-tuomioistuin perusteli erikoista päätöstään muun muassa sillä, että tutkimuksissa kuluttajat eivät tunnistaneet tavaramerkkiä Latviassa, Liettuassa, Virossa, Bulgariassa ja Sloveniassa. Lisäksi oikeus perusteli päätöstä sillä, että ruutukuvio on ollut yleisesti käytetty kuvio muissa tuoteryhmissä. Vielä ei ole tiedossa katsoiko tuomioistuin edellä mainittujen lisäksi, että kuviota koskee niin sanottu vapaana pitämisen tarve EU-alueella.

EU-tavaramerkkidirektiivin mukaan myös yksinkertainen ruutukuvio voi vakiintua ja muodostua laajalti tunnetuksi saadakseen suojaa tietyssä tuoteryhmässä koko EU-alueella. Muotiteollisuudessa työskentelevät ovat olleet pöyristyneitä oikeuden päätöksestä, sillä Vuitton on tehnyt vuosikymmenien työn työn kuosinsa brändäämisessä, ja siitä on tullut yksi muotimaailman tunnetuimmista ja halutuimmista kuvioista. Asiantuntijat odottavat, että Louis Vuitton valittaa tuomiosta.

Viihdeuutiset

Vankeustuomio piraattilaukun ostamisesta? Newyorkilainen lakialoite puhuttaa

Varsinkin ulkomailla katukuvassa törmää helposti katujen varsilla myytäviin laukkuihin, jotka ovat kopioita hintavista merkkilaukuista. Samainen ongelma on olemassa myös New Yorkissa. Nyt eräs paikallinen poliitikko yrittää ottaa järeät aseet käyttöön laukkukopioiden kitkemiseksi.

New Yorkin kaupunginvaltuustossa istuva Margaret Chin haluaa tehdä kopioiden ostamisesta rangaistavan teon. Tällä hetkellä ainoastaan kopioiden myyminen on kiellettyä. Jos Chin saa tahtonsa läpi, merkkilaukun kopion ostamisesta voi saada maksimissaan 1.000 dollarin sakon ja vuoden vankeustuomion, New York Post -lehti kertoo.

Erityisesti kaupunginvaltuutettua häiritsee turistien saapuminen Chinatownin alueelle kopioiden perässä. Laukkujen myyjät myös häiritsevät paikallisia asukkaita ja työmatkalaisia. Chin toivoo, että hänen esittämänsä laki vähentäisi laittomien laukkujen kysyntää. Viime vuonna New Yorkissa takavarikoitiin laukkukopioita 340 miljoonan dollarin edestä.

– Ihmiset ajattelevat että se on seikkailu. Jos tällaisia tunnettujen merkkien kopioita halutaan halvoilla hinnoilla, silloin mennään Chinatowniin, Margaret Chin selittää New York Postille.

Suomalaisilla on vielä tuoreessa muistissa tapaus, jossa ministeri Tanja Karpela ajoi voimakkaasti läpi piratismin vastaista Lex Karpelaa, mutta samaan aikaan hän itse jäi kiinni Pradan piraattilaukun ostamisesta ja kantamisesta julkisella paikalla.

Viihdeuutiset

Lady Gaga huristelee Louis Vuittonin pyörätuolissa – katso kuva

Supersuosion saavuttanut poptähtiin Lady Gaga joutui taannoin perumaan suunnitellun kiertueensa selkäkipujen takia. Sittemmin laulajan lonkka leikattiin, ja nyt hän joutuu liikkumaan pyörätuolilla.

Kerroimme jo aiemmin kuinka poptähdelle tehtiin 24 karaatin kullalla ja nahkapenkeillä silatun pyörätuolin. Nyt sama linja on jatkunut, sillä Lady Gaga on kuvattu Chicagossa huristelemassa luksusmerkki Louis Vuittonin kuoseilla varustellulla pyörätuolilla.

Maailman suosituimpiin lukeutuva poptähti Lady Gaga esitti aiemmin tänä vuonna järjestetyssä Barack Obaman virkaanastujaisjuhlassa dueton 86-vuotiaan laulajalegendan, Tony Bennettin kanssa. Pian tämän jälkeen 26-vuotias laulajatar paljasti Twitter-päivityksessään, että hänellä on suunnitelmissa levyttää musiikkia yhdessä Bennetin kanssa.

Viihdeuutiset

Lindsay Lohanista tehtiin oikeussalissa Louis Vuittonin parodiamainos

Moniongelmainen näyttelijätär Lindsay Lohan on usein otsikoissa yksityiselämänsä sekoilujen takia. Neitokaisen alamäki on jatkunut jo vuosien ajan muun muassa runsaan päihteiden käytön takia. Tällä viikolla hän selvisi lähes varmasta vankilatuomiosta – jälleen kuin ihmeen kautta.

Nyt oikeudenkäynnissä otetusta valokuvasta on tehty uusi Louis Vuitton -luksusmerkin parodiamainos, jossa käytetään merkin Journeys-mainosteemaa osuvasti. Mainoksen sloganissa todetaan: ”Some journeys have no end. Los Angeles Courthouse”. Pöydällä Lohanilla on samaisen merkin käsilaukku.

Kuva: Imgur
Kuva: Imgur

Syyttäjät vaativat Lindsaylle 240 päivän tuomiota poliiseille valehtelemisesta ja lautamiehet totesivat superjulkkiksen syylliseksi syytteisiin. Naiselle vaadittiin vankeusrangaistusta, koska hän on myös rikkonut koruryöstöstä aiheutuneen koeajan määräyksiä toistuvasti. Hän selvisi kuitenkin ilman linnatuomiota.

Lindsay Lohan on yrittänyt jo pidemmän aikaa saada elämänsä takaisin raiteilleen siinä kuitenkaan onnistumatta. Näyttelijättärestä levisi taannoin huhuja, joiden mukaan hän litkisi päivittäin kaksi litraa vodkaa. Huumesekoiluistaan ja poliisikahinoistaan tunnettu Lohan pitää itseään onnekkaana, koska hän ei ole tehnyt itsemurhaa. Elokuvatähden Michael-isä uskoo, ettei hänen tyttärensä ura nouse enää koskaan.