Nyt tulee Pihlaja! Laulajatulokas julkaisee singlen tänään

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Tamperelais-helsinkiläinen laulajatulokas Pihjala on tuorein kasvo Suomen naispoppareiden piirissä. 21-vuotias laulaja julkaisee tänään koukuttavaa elektrosoundia sisältävän Flippaan-ensisinkkunsa. Kappaleessa on vahvaa kesähittiainesta.

Stara tapasi Pihlajan aurinkoisella Laukontorilla Tampereella. Artisti nautti teetä kevättuulen puhaltaessa Ratinan suvannon suunnalta. Samalla hän kertoi tänään ilmestyvästä esikoissinglestään, jossa on paljon ulkomaalaisia vivahteita ja metropolin sykettä.

– Laulan suomeksi, koska se tuntuu tutummalta kieleltä. Kyllä me mietittiin, että olisiko lähdetty havittelemaan kansainvälistä kuuntelijakuntaa englannin kielellä, Pihlaja kertoo.

Heleä-ääninen Pihlaja on nähty lavoilla aiemminkin, yleensä akustisena. Yksi yö muutti kuitenkin tulevaisuuden suunnitelmat, kun hän tapasi Tampereen yössä nykyisen tuottajansa Kiron. Kaksikko löysi heti yhteisen sävelen musiikin tekemisessä.

– Kiron tultua mukaan löysin sen terävimmän elektronisen kärjen. Tiesin, että halusin tehdä jotain iskevämpää. Kuuntelen paljon esimerkiksi Major Lazeria ja Ellie Gouldingia, Pihlaja paljasti haastattelussa.

Yökerhoihin, etkoille ja rannalle soveltuva Flippaan-kappale ei ole jäämässä nuoren naisen ainoaksi kappaleeksi. Hänen unelmanaan olisi joskus tähdittää Ruisrockin päälavaa. Sitä ennen artisti keskittyy kuitenkin uuden musiikin tekemiseen ja Spotifyn ykkössijan tavoittelemiseen.

Suomessa on meneillään taitavien naislaulajien aikakausi, kun radioissa soi Annukkaa, Evelinaa, Sannia ja Ellinooraa. Pihlajan mukaan jokaiselle löytyy kuitenkin oma kuuntelijajoukkonsa, ja artistien tyylit poikkeavat toisistaan.

Toimintaterapeutiksi opiskeleva Pihjala on harrastanut musiikkia pikkutytöstä saakka. Nyt hän on saanut jalkansa ison musiikkimaailman oven väliin, kun taustalla häärää Sony Music Finlandin levy-yhtiö. Nainen paljastaa, että hän on haaveillut popin kuningattaren tittelistä jo vuosia sitten.

– Äiti kysyi joskus, että mikä minusta tulee isona. Vastasin Madonna.