Pakkaa matkalle oikein – jätä nämä 7 tuotetta kotiin

Matkailu Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Matkoille pakkaaminen on taitolaji, ja turhan usein ihmiset raahaavat lomalle mukanaan tarpeettoman paljon vaatteita ja kosmetiikkaa. PureWow on nyt listannut seitsemän asiaa, jotka jokaisen tulisi jättää kotiin reissulle lähtiessään.

Matkoille ei kannata pakata mukaan kenkiä, jotka ovat huonot jalassa. Laukkuun ei myöskään kannata panna kovakantisia kirjoja tai paksuja teoksia, eikä liikaa kosmetiikkatuotteita. Hotelleissa on lähes aina saippuaa ja hygieniatuotteita tarjolla, joilla voi paikata puuttuvia puhdistusaineita.

Mikäli lähtee aurinkolomalle, kannattaa mukaan ottaa parhaiten istuvat bikinit tai uimapuku ja jättää kaikki muut vaihtoehdot kotiin. Yhdet tai korkeintaan kahdet farkut riittävät matkalle, eikä housuja kannata raahata mukana tämän enempää. Myös föönit kannattaa jättää kotiin, koska se kuuluu useimpien hotellien vakiovarustuksiin. Kannattaa myös kysyä hotelleista, onko heillä lainakäyttöön tarkoitettua suoritusrautaa.

Kotoa asti ei myöskään kannata raahata juomisia ja syömisiä. Mikäli on niin pihi, että ei raaski ostaa reissussa ruokaa, ei koko lomalle kannata edes lähteä. Matkoilla on parasta testata uusia makuja ja kartuttaa kokemuksia.