Pesukarhu syntyi valkoisena – outo söpöläinen pelastettiin

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Lähes jokaisessa eläinlajissa tavataan joskus myös albiinoja yksilöitä. Nyt kuuluisuuteen on noussut valkoinen pesukarhu. Vekkulin näköinen yksilö pelastettiin eläinsuojan hoiviin Yhdysvalloissa. Hope For Wildlife Animal Shelter -niminen eläinsuoja saa joka kevät hoidettavakseen ihmisten pihoille vaeltelevia pesukarhuja.

Äskettäin hoitolan katon alle tuotiin valkoinen pesukarhu, joka muistuttaa ulkonäöltään enemmän valkoista napakettua kuin lajitovereitaan. Se ei ole kuitenkaan virallisesti täysialbiino, sillä sen silmät ja kuono ovat mustat.

Pesukarhuja elää luonnonvaraisena etenkin Pohjois-Amerikassa, ja kyseinen albiinoyksilö on löytynyt Nova Scotian Seaforthista. Suomen nisäkäsnimistötoimikunta on ehdottanut, että pesukarhun viralliseksi nimeksi vaihdettaisiin supi. Valkoinen pesukarhutyttö päästetään kuukauden sisällä takaisin vapauteen.