Hyvästit sanakirjoille – symbolipaidalla kommunikoidaan ilman yhteistä kieltä

Matkailu Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Matkustellessa vieraiden kielien osaaminen tulee todella tarpeeseen. Kielitaidottomuuden ei pitäisi kuitenkaan olla este matkalle lähtemiseen, minkä vuoksi miehet saivatkin idean uudenlaiseen matkustajille tarkoitettuun lyhythihaiseen paitaan.

Iconspeak-vaatemerkki tekee paitoja ja toppeja, jotka auttavat kielitaidottomia matkustelijoita kommunikoimaan vieraassa maassa paikallisten kanssa. Paidan etupuolella on neljäkymmentä pientä ikonia, jotka ovat kaikki helposti ymmärrettäviä kuvia maasta ja kulttuurista riippumatta.

Paidassa olevien kuvien avulla henkilö pystyy kielimuurin sattuessa kysymään helposti tietä, kyytiä, kellonaikaa, majapaikkaa, ravintolaa, hintaa ja useampaa kymmentä muuta asiaa. Kuvallinen paita auttaa myös rikkomaan jään siinä tapauksessa, että matkustelijaa tai paikallista hävettää esimerkiksi englanninkielen osaamattomuus.