Elon Musk: ”Teslan automaattiohjaus puolittaa onnettomuusriskin”

Autot Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Tesla esitteli taannoin ensimmäisenä maailmassa automaattiohjauksen sarjavalmisteisiin henkilöautoihin, ja Stara sai tuolloin kunnian testata sitä ensimmäisenä mediana Suomessa. Nyt autopilotista on saatu jo konkreettisia tuloksia.

Verkossa on julkaistu jo useita videoita, joissa nähdään miten automaattiohjaus on estänyt onnettomuuden tapahtumisen tilanteissa, joissa kuljettaja ei olisi itse ehtinyt reagoida vaaraan ajoissa. Nyt Teslan johtaja Elon Musk on kertonut, että yhtiönsä tietojen mukaan automaattiohjauksen käyttäminen vähentää onnettomuusriskin puoleen tavallisesta. Musk kertoi tiedon Norjassa ja perusteli sitä autoista saadulla tilastotiedoilla.

Tesla on verrannut autopilotti päällä ajettuja kilometrejä onnettomuusmääriin. Onnettomuudeksi yhtiö on laskenut tilanteet, joissa airbag laukeaa. Automaattiohjaus kehittyy koko ajan, joten onnettomuusriskin uskotaan pienenevän jatkossa vielä nykyisestä. Aiemmin Musk paljasti, että parin vuoden päästä auto voi liikkua ja kokonaan ilman kuljettajaa jopa tuhansia kilometrejä. Teslojen automaattiohjauksella on ajettu tähän mennessä yhteensä 75 miljoonaa kilometriä.