Suomalaismies keksi viimein – näin osoite kirjoitetaan Google Mapsiin!

Digi Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Jaakko Kuivalainen on sanojensa mukaan jo pitkään sadatellut Google Maps -karttapalvelussa olevaa käytettävyysongelmaa. Sovellus ei anna syöttää kadun numeroa ilman, että kirjoittaa ensin koko kadun nimen siitä huolimatta, että karttasovellus osaisikin jo ehdottaa etsittyä kadun nimeä.

Nyt Kuivalainen on viimein keksinyt mistä tämä johtuu. Hän huomasi Pariisissa vieraillessaan, että ulkomailla talon numero kirjoitetaan monesti aina ensin kadun nimeä. Kuivalainen keksi kokeilla osoitteen kirjoittamista Google Maps -sovellukseen aloittamalla osoitteen talon numerosta, minkä jälkeen muutaman kirjaimen näpyteltyään karttapalvelu osasikin jo ehdottaa oikeaa osoitetta miehelle.

Mies kertoo keksineensä mullistuksen, mutta myöntää Facebook-päivityksensä lopussa, että luultavasti kaikki muut tiesivätkin tämän jo. Kommenteista ja päivityksen jaoista päätellen asia tuli kuitenkin monelle uutena. Kymmenet ovat kiittäneet Kuivalaista tiedon jakamisesta, sillä moni näyttäisi ihmetelleen samaa ongelmaa palvelua käyttäessään.Katso kuva tästä.