Chilikastikkeiden kuningas julkaistiin – mukana kahta tulisinta chiliä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tuliset kastikkeet nauttivat kovasta suosiosta niin Suomessa kuin maailmallakin. Nyt paremmin kodinelektroniikkaa valmistavana yhtiönä tunnettu General Electric on lanseerannut oman kastikkeensa, joka saa epäilemättä kovimmatkin chilipäät haukkomaan henkeään.

General Electricsin kastike kantaa nimeä 10^32 Kelvin, viitaten teoreettiseen kuumimpaan mahdolliseen fysiikan lakien sallimaan lämpötilaan. Kastikkeen valmistukseen on käytetty maailman tulisimpia chilejä, 1,6 miljoonan scovillen Carolina Reaperia ja 1,2 miljoonan scovillen Trinidad Moruga Scorpionia.

Valmis tuote ei yllä maailman tulisimpien chilikastikeiden tasolle, vaikka poikkeuksellisen tulista onkin. 10^32 Kelvin -kastiketta myydään suurten lämpötilojen teollisuusmoottoreiden valmistukseen käytetystä ”supermateriaalista” tehdyissä säiliöissä. Kastike syntyi General Electricsin, ruokasivusto Thrillistin ja tulisia kastikkeita valmistavan High River Sauces -yhtiön Steve Seaburyn yhteistyönä.

– Tämä on ehdottomasti tulisinta kastiketta mitä olen tehnyt. Se on kuin viisikiloinen vasara kasvoillesi. Se on tuplasti tulisempaa kuin tulisin High Riverille valmistamani kastike, Steve Seabury kuvailee.

Steve Seabury piti huolen siitä, että kastike maistuu muultakin kuin polttoaineelta. CNBC-uutissivuston mukaan hän maustoi kastikkeen omenalla, sokeriruokolla ja valkosipulilla. Tällä viikolla markkinoille tuotu 10^32 Kelvin myytiin saman tien loppuun, mutta onnekkailla on mahdollisuus voittaa pullon kastiketta Thrillist-sivuston kilpailussa.