Facebook haastaa Snapchatin – uusi sovellus tulossa

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kilpailu sosiaalisen median herruudesta käy kiivaana. Vaikka Facebook ja Twitter hallitsevat edelleen yhteisöpalvelujen kenttää, kasvattaa esimerkiksi Snapchat jatkuvasti suosiotaan erityisesti nuorten keskuudessa.

Nyt Facebook on lanseeraamassa omaa kamerasovellustaan, jolla yhteisöjätti haluaa rohkaista käyttäjiään ottamaan ja jakamaan enemmän kuvia ja videoita. The Wall Street Journal -lehden mukaan sovellus muistuttaa ominaisuuksiltaan huomattavasti Snapchatia.

Sovelluksen pystyy yhdistämään Instagramiin ja muihin Facebookin omistamiin sovelluksiin. Sillä voi kuvata myös suoraa videota samaan tapaan kuin viime aikoina suosiotaan nostattaneella Periscope-sovelluksella.

Tämä ei ole Mashable-sivuston mukaan ensimmäinen kerta, kun Facebook yrittää luoda omaa kilpailijaa suositulle Snapchatille. Aikaisempia yrityksiä ovat olleet muun muassa vähin äänin sovelluskaupoista hävinneet Facebook Camera, Facebook Poke ja Slingshot.