Matkojen varaaminen stressaa suomalaisia

Matkailu Viihdeuutiset · Stara.fi

Lomailemisen on yleensä tarkoitus rentouttaa ihmisiä ja ladata akkuja, sillä silloin ajatukset halutaan saada pois työstä ja stressaavista aiheista. Matkustaminen sinänsä voi täyttää nämä kriteerit, mutta matkojen varaaminen onkin sitten toinen juttu.

Varatessaan lentoja suurin osa suomalaisista jahtaa nimittäin halvinta hintaa ja pyrkii välttämään välilaskuja. Valtaosa metsästää ideaalimatkaa yli kolmelta eri sivustolta. Majoitusta varatessa sijainti on ykköskriteeri, jopa halpaa hintaa tärkeämpi.

Runsas tarjonta tuo paitsi lukemattomia mahdollisuuksia myös stressiä, Expedia kertoo kyselytutkimuksensa tuloksista. Yhtiö selvitti suomalaisten matkailijoiden kriteerejä lentoja ja majoitusta valitessa.

29 prosenttia vastanneista kokee, että matkan varaaminen on nykyään stressaavampaa kuin ennen internetiä, sillä vaihtoehtoja on tarjolla niin paljon. Aiemmin 67 prosenttia vastaajista ilmoitti etsineensä matkavaihtoehtoja useammalta kuin kolmelta sivustolta. Joka kolmas selvisi yhden tai kahden sivuston vilkaisulla.

Sopivan hinnan löydyttyä saattaa ostos kuitenkin jäädä mietityttämään, sillä joka viides käy tarkistamassa matkan hintoja vielä varauksen teon jälkeen nähdäkseen, ovatko hinnat muuttuneet. 81 prosenttia vastanneista pitää edullista hintaa tärkeänä valintakriteerinä. 62 prosenttia suosii suoria lentoja, mikä saattaa olla haastava yhtälö. Vain hieman yli puolet vastaajista priorisoi lyhyttä matka-aikaa.