Mies sytytti joen palamaan – ällistyttävä tilanne Australiassa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vesisärötyksessä maakaasua vapautetaan syöttämällä kaivoksiin suurella paineella vettä, hiekkaa ja kemikaaleja. Toimenpide on herättänyt runsaasti kritiikkiä, koska sillä on huomattu olevan vakavia ympäristövaikutuksia.

Tuoreella australialaisvideolla nähdään, minkälaisia seurauksia särötyksellä voi olla. Australialaispoliitikko Jeremy Buckinghamin videolla Condamine River -joen vesi syttyy tuleen, kuin se olisi bensiiniä.

Buckinghamin mukaan metaanikaasu nousee maan alta pinnalle alueella suoritetun särötyksen ansiosta, saastuttaen joen veden. Särötys on kielletty muun muassa Ranskassa, Bulgariassa ja Saksassa.

LUKIJAKILPAILU: Staran Facebook-sivusta tykkääjien kesken arvotaan 4.10.2017 Huawei Honor 8 -älypuhelin, jossa muun muassa tuplakamera, Dual-SIM ja 5,2 tuuman näyttö. Voit osallistua kilpailuun tykkäämällä Staran Facebook-sivuista. Kerro kilpailusta myös kaverillesi tai tägää hänet kilpailusivulle. Facebook ei ole kilpailun järjestäjä.

Uusimmat