Robottipoliisit käyttöön Kiinassa – kuin scifi-elokuvasta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kiinan kaduilla partioi pian robotteja, joiden luvataan huolehtivan kansalaisten turvallisuudesta. Kiinan maanpuolustusyliopiston kehittelemiä AnBot-robotteja esiteltiin Chongqing Hi-Tech Fair -tapahtumassa.

Robottien kerrotaan olevan tärkeässä roolissa terrorisminvastaisessa toiminnassa ja mellakoiden tukahduttamisessa. Puolitoista metriä korkeat AnBot-robotit painavat Time-lehden mukaan 78 kiloa, ja ne pystyvät parhaimmillaan liikkumaan 18 kilometrin tuntivauhtia. Robottien aseena toimii sähkölamautin.

Uutinen on herättänyt runsaasti keskustelua sosiaalisessa mediassa. Esimerkiksi Edward Snowden totesi, että robottipoliisien käyttöönotto tulee tuskin päättymään hyvin. AnBotien ulkonäköä on myös ehditty vertaamaan moniin scifi-tarinoista tuttuihin robotteihin, kuten Doctor Who -sarjan murhanhimoisiin Dalekeihin.