Poliisi varoittaa Hotels.comin käyttäjiä – korttitietoja mennyt rikollisille

Viihdeuutiset · Stara.fi

Internet-kaudella tietomurrot ovat yleisiä, ja joskus jopa maailman suurimpia verkkopalveluja joutuu hakkeroinnin kohteeksi. Kerroimme tammikuussa kuinka suosittu hotellien varauspalvelu Hotels.com oli mahdollisesti menettänyt asiakkaidensa luottokorttitietoja rikollisille.

Nyt, kolme kuukautta myöhemmin, tietovuoto näyttää aikaisempaa todennäköisemmältä. Hämeen Sanomat nimittäin uutisoi eilen, että poliisin tietoon tulee nyt päivittäin uusia tapauksia. Lehden mukaan poliisi on vahvistanut, että viikossa tällaisia ilmoituksia tuli peräti 47 kappaletta. Huhtikuun loppuun mennessä poliisille oli tehty jo 349 ilmoitusta.

Tammikuussa Yleisradio kertoi keskusrikospoliisin vahvistaneen tiedot siitä, että jopa satojen suomalaisten luottokorttitiedot olivat päätyneet rikollisille. Korttitiedoilla on tehty sen jälkeen ostoksia ympäri maailmaa. Rikokset on tehty vuoden aikana, joten luottokorttilaskut kannattaa tarkistaa, vaikka verkkopalvelun käytöstä olisi jo hieman pidempi aika.