Jaajo Linnonmaa Luokkakokouksen jatko-osasta: ”Jos Sami Hedberg nauraa…”

Viihdeuutiset · Jocka Träskbäck

Suosikkijulkkis Jaajo Linnonmaa on parhaillaan Vanajanlinnassa kuvaamassa jatko-osaa huippusuositulle Luokkakokous-elokuvalle yhdessä Aku Hirviniemen ja Sami Hedbergin kanssa. Stara käväisi eilen katsomassa miten kuvaukset sujuvat, ja samalla Jaajo kertoi lisää kuvauksista.

Luokkakokouksen jatko-osa perustuu ensimmäisen elokuvan tavoin tanskalaiseen esikuvaan, mutta Jaajon mukaan kuvausryhmä on rukannut elokuvan dialogia melkoiseksi uusiksi vielä aivan loppumetreillä.

– Ollaan Akun, Samin ja ohjaajan kanssa saatu itse vähän väritellä siihen omia mausteita mukaan. Sanotaanko, että siinä tanskalaisleffassa ei ollut Sauna-Timoa. Tämmöisiä pieniä bonuksia ollaan saatu matkaan mukaan, Jaajo Linnonmaa kertoi Staralle.

– Pitkää päivää ollaan tehty ja naurettu ihan vatsat kippuralla tietenkin. Mä en tiedä onko se hyvä asia vai ei, että tekijät itse nauravat, mutta komiikkaa tässä yritetään tehdä. Jos Sami Hedberg nauraa jollekin asialle, niin kyllä nauravat katsojatkin. Se on ollut sellainen mittari. Jos se on Samista hyvä, niin sitten sen annetaan mennä läpi.

Elokuvasta on luonnollisesti tehty myös suomalainen käsikirjoius, mutta vasta aika näyttää miten paljon paperilla oleva versio eroaa valkokankaille saatavasta lopullisesta versiosta.

– Käsikirjoitus tässä kakkososassa elää koko ajan. Me ei ehditty ihan hirveästi näkemään ennen kuvauksia, kun kaikilla oli enemmän tai vähemmän jotain proggiksia. Nyt kun ollaan täällä Vanajanlinnassa vietetty iltaa, niin olemme puukynällä raapustaneet käsikirjoitukseen muutamia uusia merkintöjä, Jaajo paljasti.

– Se mikä on kauheinta, niin se tapahtuu usein vasta siellä kohtauksessa. Monta kertaa tulee ohjaajalle ehdotettua, että ”Hei ootsä ehtinyt miettiä että tää vois mennäkin?”. Ohjaajalla on tosi paljon kestämistä.

Luokkakokous 2 saa ensi-iltansa marraskuussa 2016.