Tutkimus: Matkustaminen lisää seksiä ja laihduttaa

Matkailu Terveys Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Useilla ihmisillä polttelee kantapäissä jatkuva matkakuume, kun tekisi mieli pakata laukut ja suunnata ulkomaille aina tilaisuuden tullen. Kaukokaipuun on todettu löytyvän geeneistä, mutta matkustamisen tuomaan tunteeseen voi jäädä myös koukkuun. Reissaaminen reipastaa mieltä.

Brittitutkimus on nyt osoittanut, että matkustelu auttaa ihmisiä pudottamaan painoa, saavuttamaan enemmän seksiä elämään ja tuntemaan olonsa nuoremmaksi. Tutkimusta varten haastateltiin 31 miljoonaa ihmistä. Heistä 81 prosenttia kertoi voivansa lomamatkan jälkeen paremmin.

Expedian toteuttaman kyselyn mukaan ihmiset tunsivat olonsa reissun jälkeen itsevarmemmaksi. Lomalla rentoudutaan ja tämä vaikuttaa suoraan mielialaan ja hyvinvointiin. Stressitason laskiessa ihmisestä tulee tuotteliaampi ja motivoituneempi. Tutkimuksessa asiantuntijan roolissa toiminut psykologi Linda Papadopoulos kertoi, että matkustaminen auttaa ihmisiä suhtautumaan myönteisemmin elämään.

Yli miljoona ihmistä kertoi myös laihtuneensa loman aikana. Matkoilla liikutaan paljon ja osallistutaan erilaisiin aktiviteetteihin. Lisäksi rantalomilla ihmiset saavat terveellisiä annoksia aurinkoa ja tämä vapauttaa aivojen serotoniinihormoneja. Tästä johtuen myös seksuaalisuus lisääntyy ja mieli pysyy tasaisena, Upproxx raportoi.