Anthony Bourdain vatsaflunssan välttämisestä matkoilla: ”Syö kuten paikalliset”

Matkailu Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Televisiokokki Anthony Bourdain neuvoi hiljattain ihmisiä olemaan matkoilla spontaani ja aikatauluista vapaa. Hänen mukaansa reissut muuttuvat ikimuistoisiksi odottamattomien sattumusten kautta. Nyt hän kertoo vinkkinsä vatsavaivojen välttämiseksi.

Newyorkilainen julkkiskokki Anthony Bourdain on tehnyt matkailuohjelmiaan 15 vuotta. Tässä ajassa hän on ollut reissun päällä sairaana ainoastaan kolme päivää. Mies tietää, että suurin ripulin aiheuttaja löytyy hotellien buffeteista. Sen sijaan hän kehottaa ihmisiä syömään samoissa paikoissa kuin paikalliset.

– Olen todennut, että esimerkiksi kuvausryhmän jäsenet sairastuvat liki aina pelkästään hotellien aamupalapöydän vuoksi. Jos syöt kuin paikallinen, niin vältyt todennäköisesti sairauksilta, mies kertoo Newsweekin haastattelussa.