Sääntö-Suomi iski! Ilkka: Asukas ei saa täyttää kylätien kuoppia ilman tieturvakurssia

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen tiestön kunto on tunnetusti ollut jo vuosikausia äärimmäisen surkealla tasolla, eikä tilanteeseen ole näkyvissä muutosta. Monin paikoin asukkaat ovat lopen kyllästyneitä teidensä kuntoon, ja paikoin ihmiset ovat kyllästyneet odottamaan ja ryhtyneet itse korjaamaan teitä ajokuntoon.

Nyt näin on käynyt muun muassa Alavuden Kätkänjoella, jossa isännät ryhtyivät pari viikkoa sitten täyttämään omatoimisesti kylätien kuoppia soralla.

Nyt Ilkka-lehti uutisoi, että Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus on tuominnut omatoimisuuden jyrkästi. Viranomaisten mukaan asukkaat eivät saa itse kunnostaa teitä. Teitä saavat Suomessa kunnostaa vain henkilöt, jotka ovat käyneet tieturvakurssin.

– Myös kaluston asianmukaisuuden tarkastus täytyy tehdä ennen töihin ryhtymistä, ja kalustossa pitää olla säädösten mukaiset varoitusvilkut muiden tienkäyttäjien huomion kiinnittämiseksi, ELY-keskus kommentoi Ilkka-lehdelle.

Lisäksi asukkaiden itse kuoppiin lisäämä sora voi olla tienkäyttöön vääränlaista, mikä voi mahdollisesti vaikeuttaa tien tulevaa korjaamista.