Mies vertasi Suomen ja Espanjan kauppakuitteja: ”Tulee paha olo”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen erot muuhun Eurooppaan ovat tunnetusti merkittävät, sillä täällä muun muassa elintarvikkeiden hinnat ovat pilvissä varsinkin Keski- ja Etelä-Euroopan maihin verrattuna. Espanjassa asuva suomalaismies Samuli Tammisto käväisi vuosi sitten, vappuna 2015, kotimaassaan ja pöyristyi Suomen korkeasta hintatasosta ruoan ja alkoholin suhteen. Hän ihmetteli asiaa tuolloin Facebookissa.

Päivitys on nyt lähtenyt vuosipäivänsä ansiosta uudelleen leviämään sosiaalisessa mediassa, eikä Espanjan ja Suomen hintaero ole kuluneen vuoden aikana kaventunut kovin merkittävästi – suomalaisketjujen halpuutuksesta huolimatta.

– Hyvä tuleva pääministeri Sipilä. Jotain pitäis vissiin tehdä! Näin ilmastopakolaisena tulee aina välillä vierailtua myös täällä kotikonnuilla. Aina kaupassa käydessä on tullut ihmeteltyä tätä Suomen hintatasoa ja tilastokeskuksen hintavertailuita, Tammisto kirjoitti ja jatkoi.

– Tänään kauppareissulla löysin taskusta toissapäiväisen Espanjan kauppakuitin ja päätin ostaa täsmälleen samat tuotteet. Tosin säästösyistä valitsin vain kaikkein halvimmat vastaavat tuotteet. Prosentteja miettiessä tulee jo paha olo. Suomi on vain 266 % kalliimpi, tai kauniimmin sanottuna Espanja on 62% halvempi.

Tammiston julkaisemista kuiteista kävi selville, että Suomessa 71,38 eurolla hankitun ostoskorin sai mukaansa Espanjan Fuengirolassa sijaitsevasta Mercadonasta vaivaisella 26,83 eurolla. Kaiken lisäksi Suomessa kaksi punaviinipulloa täytyy käydä hankkimassa erikseen Alkosta, koska viinejä ei ole saatu meillä vieläkään ruokakauppojen hyllyille.

Tammisto muisti toivottaa kirjoituksensa päätteeksi vielä hauskaa vappua Keskolle ja Alkolle.