Pariskunnilla vakava ongelma – teknologia menee kumppanin edelle

Digi Lifestyle Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Monissa kodeissa vietetään aikaa siten, että jokainen tuijottaa puhelintaan, tablettitietokonetta tai televisiota. Harva edes muistaa, koska olisi viimeksi keskustellut tuntitolkulla kasvotusten oman kumppaninsa kanssa ilman yhtäkään häiriötekijää.

Nyt 53 prosenttia briteistä myöntää, että he viettävät mielummin laatuaikaansa digitaalisten vekottimien kuin oman kumppaninsa kanssa. Älypuhelinten lisäksi ihmiset tuijottavat vapaa-ajallaan pelejä, televisiota tai tietokonetta. Peräti 32 prosenttia samaan kyselyyn vastanneista myönsi, että puhuvat enemmän puhelimen välityksellä jopa omalle rakkaalleen.

VoucherCodesPro-sivuston teettämässä selvityksessä teknologia voi pahimmillaan syrjäyttää aidon läsnäolon parisuhteessa. 76 prosenttia vastanneista ei kuitenkaan suostuisi sammuttamaan puhelintaan ollakseen pelkästään oman kumppaninsa kanssa. Lisäksi 66 prosenttia myönsi esittäneensä, että kuuntelee kullanmuruaan, vaikka onkin oikeasti räplännyt luuriaan.