Tämän numeronsarjan julkaiseminen laitonta?

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Wend Over Productions -kanava on ottanut asiakseen selailla Wikipedia-sivustolta epätavallisia artikkeleita. Niiden joukosta mies löysi muun muassa artikkelin siitä kuinka yhden numerosarjan kopioiminen ja kirjoittaminen voisi saada ihmisen pidätetyksi.

1.419 numeroa sisältävä numerosarja on Wend Over Productionsin mukaan laiton, sillä sen mukaan numerosarjan käyttäminen, kopioiminen ja jopa sen hallussapito voi saada ihmisen pidätetyksi. Numerosarja on alkuluku, jota tietokoneiden on sen pituuden vuoksi todella hankalaa löytää tai selvittää.

Pitkää numerosarjaa voidaan käyttää esimerkiksi salakirjoitukseen tai ohjelmistojen kiertämiseen ja salaisten tiedostojen avaamiseen. Videolla näytettävä laitonta alkulukua lähellä oleva luku esittää numerosarjaa, jonka avulla pystyy purkamaan salauksen, joka on asetettu suojaamaan DVD-muodossa olevien tuotteiden tekijänoikeuksia.