Suomalainen GPS-paikannin Yepzon leviää maailmalla

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Paikannuslaitteita ja -palveluita tuottava suomalainen teknologiayritys Yepzon on solminut konsernitason jälleenmyyntisopimuksen elektroniikkajätti Elkjøp Nordicin kanssa. Sopimuksen myötä Elkjøp tuo Yepzonin uutuuspaikantimet noin 300 myymäläänsä Pohjoismaissa.

Pohjoismaiden suurin viihde-elektroniikan jälleenmyyjä Elkjøp Nordic tunnetaan Norjan ulkopuolella paremmin nimellä Elgiganten ja Suomessa nimellä Gigantti. Yepzonin ensimmäinen paikannuslaite Yepzon One on ollut myynnissä Elkjøpilla joulukuusta 2015 lähtien. Uusi hälytystoiminnolla varustettu Yepzon Freedom saapuu Elkjøp-myymälöihin kesällä.

– Yepzon Freedom tulee massavalmistukseen syyskuussa, mutta suuren kysynnän vuoksi aikaistimme aikataulua ja saamme erikoiseriä jo kesästä lähtien. Yepzon-paikannuspalvelu on jo lokalisoitu Tanskan, Norjan ja Ruotsin markkinoille, ja pian Elkjøpin kautta saamme odotetut paikantimetkin kuluttajien ulottuville, kertoo Yepzonin toimitusjohtaja Otto Linna.

Norjalaisella Elkjøp Nordicilla on yhteensä noin 400 myymälää Norjassa, Ruotsissa, Tanskassa, Suomessa, Islannissa ja Färsaarilla.

– Paikannuslaitteiden tulevaisuus näyttää valoisalta. Yepzon Freedomin menestykseen luotamme sen käyttäjäystävällisen palvelun ja tekniikan vuoksi. Me Elkjøpilla uskomme IoT-teknologian kehittyvän ja sitä hyödyntävien kuluttajatuotteiden suosion kasvavan tulevina vuosina merkittävästi, sanoo Elkjøp Nordicin ostojohtaja Fredrik Melin.

Yepzon One -paikannin tuli myyntiin Suomessa joulukuussa 2014. Laitteen saatavuus on sittemmin laajentunut Italiaan, Espanjaan, Saksaan ja Yhdysvaltoihin. Laite on suunniteltu erityisesti henkilöpaikannukseen, mutta sitä käytetään paljon myös lemmikinomistajien keskuudessa ja arvokkaan omaisuuden, kuten autojen, turvaamisessa.