Stara Yepzon Freedom

Digi Viihdeuutiset

Suomalainen GPS-paikannin Yepzon leviää maailmalla

Paikannuslaitteita ja -palveluita tuottava suomalainen teknologiayritys Yepzon on solminut konsernitason jälleenmyyntisopimuksen elektroniikkajätti Elkjøp Nordicin kanssa. Sopimuksen myötä Elkjøp tuo Yepzonin uutuuspaikantimet noin 300 myymäläänsä Pohjoismaissa.

Pohjoismaiden suurin viihde-elektroniikan jälleenmyyjä Elkjøp Nordic tunnetaan Norjan ulkopuolella paremmin nimellä Elgiganten ja Suomessa nimellä Gigantti. Yepzonin ensimmäinen paikannuslaite Yepzon One on ollut myynnissä Elkjøpilla joulukuusta 2015 lähtien. Uusi hälytystoiminnolla varustettu Yepzon Freedom saapuu Elkjøp-myymälöihin kesällä.

– Yepzon Freedom tulee massavalmistukseen syyskuussa, mutta suuren kysynnän vuoksi aikaistimme aikataulua ja saamme erikoiseriä jo kesästä lähtien. Yepzon-paikannuspalvelu on jo lokalisoitu Tanskan, Norjan ja Ruotsin markkinoille, ja pian Elkjøpin kautta saamme odotetut paikantimetkin kuluttajien ulottuville, kertoo Yepzonin toimitusjohtaja Otto Linna.

Norjalaisella Elkjøp Nordicilla on yhteensä noin 400 myymälää Norjassa, Ruotsissa, Tanskassa, Suomessa, Islannissa ja Färsaarilla.

– Paikannuslaitteiden tulevaisuus näyttää valoisalta. Yepzon Freedomin menestykseen luotamme sen käyttäjäystävällisen palvelun ja tekniikan vuoksi. Me Elkjøpilla uskomme IoT-teknologian kehittyvän ja sitä hyödyntävien kuluttajatuotteiden suosion kasvavan tulevina vuosina merkittävästi, sanoo Elkjøp Nordicin ostojohtaja Fredrik Melin.

Yepzon One -paikannin tuli myyntiin Suomessa joulukuussa 2014. Laitteen saatavuus on sittemmin laajentunut Italiaan, Espanjaan, Saksaan ja Yhdysvaltoihin. Laite on suunniteltu erityisesti henkilöpaikannukseen, mutta sitä käytetään paljon myös lemmikinomistajien keskuudessa ja arvokkaan omaisuuden, kuten autojen, turvaamisessa.

Digi Viihdeuutiset

Suomalaisyhtiön Yepzon Freedom on henkilökohtainen GPS-hälytin

Paikannuspalveluita kehittävä suomalainen Yepzon Oy lanseeraa huomenna kaksi uuden sukupolven turvatuotetta kansainvälisille markkinoille. Viimeisimmällä paikannusteknologialla varustettu henkilökohtainen hälytin Yepzon Freedom sekä teollisuuden tarpeisiin suunniteltu paikannin Yepzon Coco ovat ensiesittelyssä Mobile World Congress -messuilla Barcelonassa.

Hurjaa vauhtia kansainvälistyvän start-upin ensimmäinen tuote Yepzon One lanseerattiin Suomen markkinoille jouluna 2014. Näppärä GPS-paikannin on herättänyt kiinnostusta niin kotimaassa kuin ulkomaan markkinoilla, ja sitä on myyty jo yli kymmenen tuhatta kappaletta. Jatkokehityksen seurauksena tuote saa rinnalleen nyt hälytystoiminnolla varustetun henkilökohtaisen paikantimen sekä paikannusratkaisun teollisuuden tarpeisiin.

– Tällä tuoteperheen laajennuksella voimme vastata eri ihmisten yksilöllisiin tarpeisiin ja saattaa loistavaksi havaittu paikannuspalvelu yhä useampien turvaksi, kertoo Yepzonin perustaja Otto Linna.

Paikannin hälytyslaitteessa

Yepzon Freedom on henkilökohtainen tulevaisuuden turvatuote, joka toimii kolmella tavalla: paikannin, paikannin hälytysnapilla tai pelkkä hälytysnappi. Laitteen avulla hädässä oleva henkilö voidaan paikantaa hetkessä älypuhelimen avulla, ja sen akunkesto on jopa vuoden.

– Viesti kentältä on vahva. Turvattomuuden tunne on lisääntynyt. Me vastaamme Freedomilla. Pelko pois ja oma hälytin taskuun. Autoissa ja kodeissa on jo kauan ollut hälyttimet. Nyt on vihdoin myös tärkeimmissä eli ihmisissä, Otto Linna sanoo.

Uutuustuote on hyväksytty ennakkomyyntiin yhdysvaltalaisessa joukkorahoituspalvelu Kickstarterissa, josta se on tilattavissa syksyn toimituksiin. Suomessa ennakkotilaukset voi tehdä pian myös Yepzonin verkkokaupasta. Nopeimmat ennakkotilaajat voivat saada oman Yepzon Freedom -laitteensa jopa 79 dollarin hintaan.

– Freedom on koko maailmassa ainoa laatuaan, ja sen myynnille on kovat odotukset. Uusi paikannusratkaisu onkin ehtinyt jo kerätä ennakkotilauksia kuluttajilta ja jälleenmyyjiltä, Linna valottaa.

Tuotemullistus teollisuuden tarpeisiin

Kesällä 2016 päivänvalon näkevä Yepzon Coco tarjoaa globaalin paikannuspalvelun logistisiin tarkoituksiin. Ensimmäiset laitteet ovat jo ennakkotoimituksissa kuljetusten hallintaan ja rahdin seurantaan. Laitteen avulla voidaan havaita kuljetusprosessin vaarantavat tekijät, seurata lastin olosuhteita sekä paikantaa kuljetus. Täysin uniikkia laitteessa on, että se on kertakäyttöinen. Coco on optimoitu toimimaan automaatioyritys Keskustekniikka Oy:n PackAware-seurantapalvelun kanssa, ja se on integroitavissa asiakasyritysten järjestelmiin.

– Yepzon Coco tuo rahtiliikenteessä rahdin seurannan valmistajien omiin käsiin tarjoten asiakkaille miljoonien säästöjä vuositasolla. Tuote on muokattavissa nopeasti asiakkaan erityistarpeisiin, ja asiakas maksaa vain tarvitsemistaan ominaisuuksista, kertoo Yepzonin teollisuustuotteista vastaava johtaja Jukka Pietarinen.