Kissan kävelyttäjä neuvoo – älä tee näitä virheitä

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Koiranomistajia näkee usein kaupungilla kävelyttämässä lemmikkejään, mutta yhä enemmän katukuvassa alkaa näkemään myös kissojaan kävelyttäviä ihmisiä. Rocco-niminen mies on kissojen kävelyttämisen asiantuntija, joka kertoi parhaat neuvonsa siihen miten kissan voi viedä ulos kävelylle talutushihnassa ja valjaissa.

Ensimmäinen haaste tulee olemaan valjaiden saaminen kissan päälle. Jos kissa jähmettyy valjaissa, sitä ei voi viedä vielä ulos. Kissan pitää antaa rentoutua valjaissa ja omistajan tulee odottaa, että kissa alkaa liikkumaan niissä ilman minkäänlaista työntämistä tai hihnasta vetämistä.

Ulkona liikkuessa kävelyttämisen avain on se, että kissa luulee omistajan seuraavan sitä ja tekevän kuten kissa haluaa. Kun kissa ajattelee ihmisen ohjaavan sitä tai pakottavan johonkin suuntaan, se laittaa luultavasti jarrut päälle, jolloin kävelyttäminen on käytännössä mahdotonta.