Ruotsalaiskaunotar Tomb Raider -elokuvan Lara Croftiksi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suosituissa Tomb Raider -peleissä arkeologi Lara Croft seikkailee myyttisten aarteiden perässä ympäri maapalloa. Nyt Lara Croft on palaamassa myös valkokankaalle uuden Tomb Raider -elokuvan myötä. Tomb Raider -elokuvan pääroolissa tullaan näkemään Deadline-sivuston mukaan ruotsalainen Alicia Vikander.

Näyttelijä tunnetaan elokuvista kuten Ex Machina, Anna Kareinan ja Tanskalainen tyttö. Viimeksimainitusta Vikander voitti tänä vuonna parhaan naissivuosan Oscarin. Tulevan elokuvan tuotannossa on muutenkin mukana pohjoismaista verta. Tomb Raiderin ohjaa Roar Uthaug, jonka aikaisempiin töihin lukeutuu norjalainen The Wave -katastrofielokuva.

Videopelihahmo seikkaili aikaisemmin valkokankaalla Lara Croft: Tomb Raider ja Lara Croft Tomb Raider: Elämän lähde -elokuvissa, joiden pääroolissa nähtiin Angelina Jolie. Vuodelle 2017 kaavailtu Tomb Raider ei tule olemaan jatko-osa aikaisemmille elokuville, vaan kyseessä on oma itsenäinen tarinansa.