Lapsella poikkeuksellinen ongelma – yhteensä 15 sormea ja 16 varvasta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Maailmalla tunnetaan lukuisia tapauksia, joissa syntyneillä lapsilla on tavallista korkeampi määrä sormia tai varpaita. Kiinassa asuvalla lapsella ylimääräisiä sormia ja varpaita on kuitenkin harvinaislaatuisen paljon.

Neljä kuukautta vanhalla Hong Hongilla on yhteensä 15 sormea ja 16 varvasta. CNN-uutissivuston mukaan lapsella on myös kahdet kämmenet kummassakin kädessä eikä lainkaan peukaloita. Myös lapsen äidillä on polydaktylia, ja hänellä on yhteensä 12 sormea ja 12 varvasta.

Hong Hongin vanhemmat haluaisivat poistattaa vauvansa ylimääräiset sormet ja varpaat, mutta ongelmana on operaatioiden korkea hinta. Köyhyydessä elävällä perheellä ei ole varaa maksaa yli 26.000 euron arvoisia leikkauksia. Perhe kääntyi internetin varainkeruusivustojen puoleen, mutta päättivät lopettaa avun pyytämisen sosiaalisessa mediassa saamiensa negatiivisten kommenttien vuoksi.

Tiettävästi eniten sormia ja varpaita oli Intiassa vuonna 2010 syntyneellä Akshat Saxenalla. Lapsella oli syntyessään 14 sormea ja 20 varvasta. Guinnessin ennätysten kirjaan päätynyt Akshat on sittemmin läpikäynyt leikkauksen, jossa ylimääräiset sormet ja varpaat poistettiin.