Upea keksintö: Johdoton sähköpistoke ikkunaan!

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Viimeksi kulunut vuosikymmen on muuttanut ihmisten sähköntarpeita valtavasti, sillä 10 vuotta sitten valtaosa tarvitsi sähköpistokkeen korkeintaan tietokoneelle ja kännykkälaturille. Sittemmin mukaan on tullut suuri määrä muitakin laitteita, jotka täytyy ladata, ja valtaosa niistä tarvitsee USB-liittimen.

Nyt Yanko Design sekä Kyuho Song & Boa Oh ovat kehittäneet upean The Window Socket -uutuuslaitteen, joka on ikkunaan kiinnitettävä johdoton pistorasia. Idea on siis yksinkertaisempi kuin moni olisi odottanut. Keksintö lataa virtaa itseensä ikkunaan paistavasta auringosta ja siitä voi ladata vähän virtaa tarvitsevia laitteita, kuten esiimerkiksi matkapuhelimia.

Päivisin ladattavalla aurinkosähköllä pistorasia toimii myös öisin. Luonnollisesti The Window Socket ei riitä paljon sähkövirtaa käyttäviin laitteisiin, mutta keksinnön ansiosta niille vapautuu kotoa tai hotellihuoneesta muita varsinaisia pistokkeita. Kyseessä on vielä konsepti, jonka markkinoille tulosta ei ole tässä vaiheessa tietoa. Virtaa laitteeseen mahtuu vain 1000 mAh, jolla lataa juuri ja juuri puhelimen akun puolilleen.