Kohuväite: Hammaslangan käytöstä ei olekaan hyötyä?

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Hammaslangan käyttämistä suositellaan aina hampaiden pesun jälkeen, ja se kuuluukin monilla osaksi jokapäiväistä hampaidenpesurutiinia. Nyt asiantuntijat ovat kuitenkin paljastaneet, että hammaslangan käyttämisestä ei välttämättä olekaan hyötyä.

Professori ja suuhygienian asiantuntija Damien Walmsley on kertonut Daily Mail -lehden mukaan, että hammaslangan käyttämisellä ei ole mitään vaikutusta ihmisten suuhygieniaan. Yksikään tutkimus ei ole Walmsleyn mukaan pystynyt todistamaan, että hammaslangan käyttäminen vähentäisi ientulehduksia tai plakkia.

Walmsley itse kertoo käyttävänsä hammaslankaa lähinnä sen vuoksi, että hänelle tulee siitä parempi olo ja se auttaa poistamaan hampaiden välistä ruoan palasia. Hammaslääkärit aikovat kuitenkin myös jatkossa suositella potilailleen lankaamista, koska siitä ei ole todistetusti ainakaan mitään haittaa ihmiselle.