Tutkimus paljasti: Näin Kuu todellisuudessa vaikuttaa ihmisiin

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ihmiset ovat kautta aikojen ennustaneet Kuun kierron avulla ja ajatelleet kuulla olevan erityisiä voimia ja vaikutuksia ihmisiin. Uusi tutkimus antaa nyt monille astrologeille huonoja uutisia, sillä tutkijat ovat saaneet selville, että Kuu ei vaikuta ihmisiin juuri millään tavalla.

Ihmiset voivat kuvitella täysikuun tai uusikuun vaikuttavan omaan unenlaatuunsa, mutta uuden tutkimuksen mukaan sekin on pelkkä harhakuvitelma. Tutkimuksessa seurattiin 5.812 lasta ja heidän untaan Kuun kierron eri vaiheissa. Tutkijat käyttivät testiryhmässä lapsia, koska lapset ovat paljon herkempiä aistimaan ympäristön muutoksia kuin aikuiset.

Tutkijat saivat Mirror-lehden mukaan selville, että Kuun kierron eri vaiheet eivät vaikuta ihmisiin millään tavalla. Pelkästään täyden Kuun aikana nähtiin todella pieni muutos, kun lapset nukkuivat keskimäärin noin viisi minuuttia vähemmän. Tutkimuksessa tutkittiin myös lasten käyttäytymistä, tunteita ja parisuhteita, mutta niissäkään ei huomattu mitään muutoksia.