Kuvailmiö leviää somessa – kasvot vaihdetaan Adeleen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Face Swap Live ja Snapchat -sovellusten ansiosta sosiaalisessa mediassa on nähty runsain määrin kasvonvaihtovideoita ja -kuvia. Niissä some-käyttäjät esiintyvät kavereinaan, julkkiksina ja eläiminä toisinaan hauskoin, toisinaan karmaisevin lopputuoksin.

Nyt verkossa on levinnyt meemi, jossa erilaiset ihmiset ympäri maailmaa esiintyvät soul-tähti Adelena. Tämä onnistuu erittäin hyvin tähden tuoreen 25-albumin avulla, sillä levyn kannessa nähdään Adelen kasvokuva.

Videoilla käyttäjät ovat siis vaihtaneet kasvojaan Adelen kanssa Face Swap Live -sovelluksella tai Snapchatin face swap -ominaisuutta käyttäen. He ”esittävät” tähden kappaleita liikuttaen suutaan niiden tahtiin. Osassa tapauksista kasvojen vaihto sujuu lähes saumattomasti, osassa lopputulosta voisi taas kuvailla lähes painajaismaiseksi.